След година, белязана от множество кибератаки, се очаква онлайн нападателите да

...
След година, белязана от множество кибератаки, се очаква онлайн нападателите да
Коментари Харесай

Хакерите може да станат още по-дръзки през 2018 г.

След година, белязана от голям брой хакерски атаки , се чака онлайн нападателите да станат още по-дръзки през 2018 година, обявиха откриватели. Фирмата за сигурност McAfee заяви, че събитията от 2017 година са единствено подготовка за това, което ще пристигна в бъдеще, защото хакерите създават нови тактики и " бизнес модели ".

Според специалистите, защото рентабилността на предходни офанзиви избледнява в лицето на новите отбрани, хакерите ще се извърнат към нови типове офанзиви, които биха могли да доведат до увреждане или разрушение на компютрите и мрежите. Атакуващите също ще търсят метод да обиден богатите хора и да се стремят към свързани устройства, които оферират по-малко сигурност от компютрите и смарт телефоните, написа БГНЕС.

Събитията от тази година демонстрират какъв брой елементарно е да се комерсиализират хакерските услуги. Такива офанзиви могат да бъдат продадени на партии, които желаят да сковават национални, политически и бизнес противници, разясняват експерти.

Посочва се още, че поверителността евентуално ще бъде в допълнение ерозирана, защото данните за потребителите, в това число за децата, се събират и продават от производителите на устройства. Изследването твърди, че родителите " ще осъзнаят обилни корпоративни злоупотреби с цифрово наличие, генерирано посредством деца ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР